2010. március 20., szombat

Tech support

Mert az olyan jó elfoglaltság... :P

De nem rázhatom le őket, mivel ők a családom, és az otthoni gép rendbetétele valahol nekem is érdekem. De... néha úgy ki tudnak akasztani. A leglehetetlenebb időpontban írnak MSN-en vagy Skype-on, hogy segítsek már... vagy mégjobb: felhívnak, és élőszóban mondják el, hogy mi kéne, és oldjam meg.

De ez még mind semmi, muszáj hazajönnöm, hiszen nekem ezt élőben is látnom kell, meg egyébként is segítsek "szviccset" venni, mert nem értenek hozzá.

Na az volt még vicces. El mentünk egy boltba ("Mert hüje azért nem vagyok!"-ba) és körülnéztünk. Én gyorsan megkerestem , hogy melyik a legolcsóbb és legegyszerűbb, és mondtam, hogy vegyük meg. De hát minek vegyünk ekkorát (8 csatorna), ha lehet kisebbet is. Jó az most pont nincs. Másik bolt: találtam kisebbet, de az meg túl pro meg drága, többe kerül mint az egyszerű nagyobb. Jó menjünk harmadik boltba. Hoppá az már zárva. Na jó, végül is nem olyan fontos.

Hát, lehet hogy nem olyan fontos. Nekik. Az otthoni gépen tudok gyorsan tölteni dolgokat. Viszont ezen a gépen kéne használni. Egyszerű a megoldás, bedugok egy UTP-kábelt a switch-be. Ja, nem vettünk kábelt. Jah, hogy switchet sem vettünk. Wáááh!

Legalább a távsegítséget sikerült beállítanom, így legalább látom is miről dumálnak, és nem vaktában lövöldözök tippekkel és tanácsokkal (hát még utasításokkal :P).

"

-Azt hol tudom beállítani?
-'Options' menü, 'Preferences', és ott a 'Directories'-fül.
-És az hol van?
-Mondtam...
-De nekünk magyarul van...
//Wáááááááh, agyam eldobom, magyarul sem tudjátok megtalálni?
-'Opciók/Beállítások' stimmel?
-Aha az megvan...
-Akkor ott keressétek meg.
-Hol? Nem találom.
-Na küldj egy screenshotot!
//Screenshot megérkezik. Vér a fejembetódul. Elvörösödés.
-Esetleg megpróbálhatnátok a 'Mappák'-nál...
-Jé, köszííí!

"

Sebaj, nemsokára lesz a Tor-Túra (meg 2 ZH), és arra legalább kipihentem magam... csütörtökön, de az már a múlté, még másolgatni kell pár dolgot, mert az éjjel tök poééén! :S