2010. május 27., csütörtök

dolgok

Metalfest: Jó volt, bár nagy volt a sár, és elég sok időt töltöttünk mászkálással. Meg ivással. Voltak nagyon jó koncertek, ahol a közönség (mármint mi :D) tombol, és olyanok is ahol nem is volt kedvünk visszatapsolni a zenekart. Voltak csalódások, pozitív és negatív is. Sonata Arctica lehetetlenül rövid koncertet adott, bár elég viccesen tolták. A Korpiklaani-t eddig alig ismertem, de hihetetlen jó hangulatot és hatalmas bulit hoztak össze.

Elektrodinamika: Hát túl vagyok az UV-n. Sikerült átmenni. De a gyakveznek érdekes felfogása van a követelményekről. A ZH nem volt túl könnyű de meg lehetett írni ötösre. (Jó aki nem tanul, az magára vessen.) Ezután a pótZH ami sokkal szemetebb, mint az első. (Arra már kissé cink nem-tanulni, de megesik. :P) És ezután jön az UV. Meglátom a feladatsort és baaaaaaazzz... Haver is elkért egyet (ő csak jegyet beíratni ment) és mondta utána, hogy ez iszonyatnehéz volt. Nna, ezen az UV-n sikerült átmenni végre. :)

Alvás: Jé, Metalfest óta átálltam az éjszakai alvásra. Már nem okoz problémát, hogy este feküdjek, és reggel (viszonylag) korán keljek. Jó, ez egyeseknek nem újdonság, de aki ismer, az tudja, hogy ez eléggé radikális változás.

Gitár: Meg kéne tanulni rendesen játszani. Van jó pár szám, ami nem is olyan durva. Időhiány. Mindig megörülök, amikor lejjebb hangolok (Drop-C -be) és sikerül belőni a hangszínt és a torzítást. De ez csak odáig tart amíg rájövök, hogy milyen gyér az általam eljátszani tudott számok listája.

Szocializáció: Hát, az utóbbi időben elég rendesen próbáltam szocializálódni. Most totálisan nincs kedvem hozzá. Abszolút semennyire. Lehet, hogy be fogok kockulni. Mondjuk a tanulmányi eredményeimnek jól jönne.

Programozás: A dolgaimmal "természetesen" nem sikerült haladni, viszont elkezdtem "tanítani". Mármint van egy beadandó feladat, amit valamilyen programnyelven meg kell valósítani. Ugye ez a fizikus évfolyamon nem megy feltétlenül mindenkinek csípőből. Főleg, hogy gyakorlatilag nem is tanultunk programozni (csak egyesek, akik más szakirányon vannak). Így elég nehéz.

Tanítás: Most kiderül(t), hogy milyen tanár is vagyok/lennék. Eddig szar tanárnak tartottam magam. Ezt abból a tapasztalatból szűrtem le, amikor húgomnak próbáltam magyarázni valamit. 3 évvel fiatalabb. Nem tudom mennyit vettek már matekból. De valahogy mindig az lett a vége, hogy ordibáltunk egymással, hogy "nem értem", erre én "mit nem lehet ezen érteni". De most egyik évfolyamtársamnak "tanítok" programozást (lásd feljebb). Kicsit más a szituáció, de eddig érti, és ez a lényeg. Mivel NAGYON sokan vannak akik nem tudják megcsinálni ennyi tudás alapján a programot, ezért azt terveztem, hogy megtanítom az alapokat. Azoknak, akik nem csak egy mások által megírt kódot várnak, hanem tényleg érteni is akarják. Remélem ők sincsenek kevesen.