2010. április 21., szerda

"Csak még öt percet..."

Ez a nap már csak ilyen. Este elkezdtem egy jegyzőkönyvet (folytatni :P), és kicsit jobban elhúzódott, mint vártam. Hajnal felé mikor az órára néztem, mindig ezt mondtam, ezt a pár plotot már megcsinálom, még öt perc, és lefekszem. Utána kitaláltam valamit még, bash scriptet írtam, AWK-hoz folyamodtam, Gnuplot scriptet írtam, stb. Nagyon hatékonyan lehet linuxon dolgozni. A végére már csak pár gombot nyomkodtam a scriptek mindent elintéztek helyettem. De olyan álmos voltam, hogy az emberi tényező rontotta le a hatékonyságot. A végére már az elmentendő fájl nevének beírása sem ment zökkenőmentesen. Najó, fekvés.

3 óra múlva éktelen ébresztőóra-csörgésre keltem. Mivel az álom még egybefolyt a valósággal, kissé nehezemre esett az ébresztőt későbbre állítani. Végül is megoldottam, így újabb értékes órákat szentelhettem alvásnak. (Mellesleg az álom, ami egybefolyt a valósággal már nem emlékszem, hogy mi volt, de valamiért kíváncsi voltam rá, hogy a telefonomon az ébresztő valyon 'GET' vagy 'POST' metódussal küldi el a beállított értéket... :P)

Újabb két óra alvás után szintén csörgés, már meg sem lepődök rajta. Csak még öt perceeeet! Szundi... Amint visszafekszek, újra csörög, értetlenkedek. Megnézem öt perccel többet mutat. Najó akkor még öt perc, mert ez semmire sem volt elég. Ugyanez megismétlődik. Ezt játszom több, mint egy óráig. Nagy nehezen sikerül rávennem magam, hogy bemenjek.

Labor, 2 óra alatt programozz PIC-et, eztet szeressük. :D A feladatlapot felületesen átfutva összedobtam az áramkört, összegányoltam a programot, és mint aki jól végezte dolgát, a szomszédomnak segítettem. Majd kiderült hogy nem egészen az a feladat amit hittem, kissé komplexebb dolgot kell csinálni. Még van negyed óra, fú ez kemény lesz. Újra nekiestem, és kódoltam. Néhány hülye bug miatt szívtam kicsit, de kezdett körvonalazódni a megoldás. És ekkor jön a laborvezető, és elveszi a jegyzőkönyvet, ráírja, hogy a feladat fele jó. És elhúz valahova, mindenki pakolászik, én bőszen fordítok, feltöltök, tesztelek. És sikerült, hibátlanul működik. Csak még öt perc kellett volna. Ha nem lenne ennyi idő mire szerencsétlen PIC-be feltöltöd a programot és leteszteled hogy működik-e, belefért volna. Csak az a még öt perc.

Jó akkor indulás vissza. A jegyzőkönyvhöz az éjjel legyártottam minden lényegit. Néhány számolás, és pár sor keresetlen diszkusszió után befejeztem. Kis kikapcsolódás és kajálás után gondoltam elkezdem írni a minbizt beadandót. De nincs kedvem hozzá (elvégre fizikus lennék). Szóval most megint ez megy.

Csak még öt perc és nekiállok...