2011. december 19., hétfő

Munkahely

Igen, immár komoly, dolgozó felnőtt ember vagyok.

Több próbálkozás után végül egy fejvadász cég találta meg az önéletrajzomat, és kerestek meg azzal, hogy tudnának egy munkát, ami érdekelne.
Egy sablon interjúval és egy papír alapú programozási teszttel kezdődött az egész. Pár nap múlva hívtak, hogy a teszt jól sikerült, és szeretnének személyesen beszélgetni. A személyes beszélgetésen kiderült, hogy a teszt szigorúan véve nem ment olyan jól, de ígéretes volt, ezért behívtak. A beszélgetésen szintén jobbára szakmai kérdések kerültek elő, és a végén megjegyezték, hogy jó esélyem van a következő, számítógépes fordulóra. A telefon pár nap múlva csörgött is, és tényleg behívtak.
A számítógépes fordulón kaptam egy problémát, amire 2 órám volt és egy laptopom. A probléma nem volt nehéz, de rengeteg időt eltököltem az alacsony szintű eszközök (fájlkezelés stb.) használatának felidézésével. A teszt után teljesen megsemmisült hangulatban voltam, lévén sokkal jobban is csinálhattam volna, ha időben eszembejut (fájlkezelés teljes újraírása kb fél-háromnegyed órát spórolt volna nekem).
Teljes meglepetésemre mikor hívtak, a szokásos körök után állásajánlatot tettek, és nem a sablon elutasítószöveget lökték nekem.
Persze elfogadtam (miért is ne :P) így Junior C++ szoftverfejlesztő vagyok teljes állásban.

Fuck Yea