2010. június 4., péntek

Eötvös napok

Ez is megvolt. Szerintem messze nem volt olyan jó mint a tavalyi.

Kezdjük ott, hogy pénteken az Estike kongott. A kiállítás képei ugyan tetszettek, de kissé gáz volt. Persze lehet mondani, hogy vizsgaidőszak, meg tanulni kell. De a DB-elnök úr felhívta rá a figyelmem, hogy van aki két szakot végez és mellette DB-zik is, és mégis itt van. Lustaság? Antiszoc viselkedés? Mindegy. Kezdem azt érezni, hogy szobanövények vesznek körül.

Az Estike zárásáról ugyan nem sok emlékem maradt (habár én követtem el), viszont MÁSNAP kellemes volt reggel arra kelni, hogy mindjárt indulunk biciklitúrára. Sikerült is összegyűlnünk 4-en, három bringára. Ebből következően akinek nem jutott (mert nem volt bent a colibringa), az maradt. Kellemes tempóban eltekertünk Szentendrére. A bicikliút ugyan néhány helyen víz alatt volt, de a mellette lévő töltésen (amikor az elfogyott akkor az erdőn keresztül) végül mégis csak odaértünk. Szereztünk reggelit (és sört), kiültünk a Duna-partra, és nézelődtünk, beszélgettünk egy jó sör mellett.

Miután kipihentük az út fáradalmait, visszaindultunk. És Szentendre határában találkoztunk a szembejövő második hullámmal. Ekkor vissza a városba, még egy kör korzózás, egy lángos, egy ital... Amint mindenki megunta a városnézést, elindultunk visszafelé. A visszaút is jó hangulatban telt, végre kissé tempósabban mentünk, hogy a vihar ne kapjon el minket. Amint visszaértünk megnéztem hogy áll a gány, de a csajok biztosítottak róla, hogy még odébb van mire kész lesz. Kis pihenő után értesültem róla, hogy a gány-főző versenynek megvan a győztese, és a főztje már el is fogyott. :(

Este kerti-party (a coli kertjét lehet "cert"-nek írni? Certi-Party? Fura lenne. :D) kezdetét vette a keeeeert helyett a pályán. Egy ideig volt zene is, de a szomszédok miatt abba kellett hagyni. Volt csocsó is, amiben az volt a furcsa, hogy semerre sem lejtett. A kaját két hozzáértő collegistának sikerült kiborítania. Kétszer! Szalonnát sütöttünk, egyesek rendeltek pizzát. Nem voltam túl szociális hangulatban, de annak ellenére sokat beszélgettem, változatos témákról (a fizikától az erekcióig). Megtudtam azt is, hogy mehetek a CERN-be, ráadásul végre konkrét időpontot is kaptam.

A vasárnap is eljött, Eötvös Kupa (Eötvös Cupa?) Focibajnokság. Mivel nem neveztem előre csapatban ezért pár embert összeszedve megalakult egy random csapat "Random" csapatnévvel. A sorsoláson a két nagy öreggel kerültünk össze. Persze mindkétszer kikaptunk, de nem is volt olyan rossz az arány: előbb 0-2, másodszor 1-3. A heves esőzésre valótekintettel volt olyan ember aki nem akarta vállalni a játékot, ezért egy félidő erejéig a lánycsapatban is játszottam. (Hmmm, zuhogó eső és lánycsapat? Ideális párosítás! =D). Végül az ötödik helyért való küzdelemben a lányok ellen kellett kiállnunk. Sikeresen vettük az akadályt, még én is gólt lőttem. A döntő viszont pazar volt. A fiatalok technikás játékkal összeszedetten és fegyelmezetten megverték a címvédő csapatot. Ezután a hűvös időre és az unatkozó játékosokra való tekintettel két csapat alakult spontán, és kiegyenlítős foci kezdődött. A mi csapatunk végig vezetett, ebből adódóan mi ittunk. Képszakadás! Már megint teleporttal jutottam a szobámba.