2010. június 16., szerda

Vizsgák előtt

Pörgök. Sok energiaital megteszi a hatását. Viszont nem feltétlenül optimális a tanuláshoz. Például most is éppen blogot írok helyette. :P

Ilyenkor irdatlan tempóval jár az agyam. Jórészt üresjáratban. Így történhet meg, hogy a pillanatnyi szünet közben elmorfondírozok a magyar nyelv és a Boole-algebra kapcsolatáról. Például magyarban nem használjuk az összes logikai függvényt csak az 'és'-t és a 'vagy'-ot. Viszont vannak helyzetek amikor nem helytálló a jelentésük.

Gondoljunk csak az "Iszik vagy vezet!" szlogenre. Namármost ez azt jelenti, hogy lehet csak inni, lehet csak vezetni és lehet a kettőt együtt. Ha egyiket sem akarod, na AZ van megtiltva. Sokkal helyesebb lenne az "Iszik NÉS/NAND vezet!" ehelyett. Csak kicsit furán hangzik.

Ugyanígy a menzán az ebéd "sült hús vagy főzelék". Ha mindkettőt kéred akkor elzavarnak, mondván, hogy mit képzelsz. Pedig elméletileg nincs megtiltva. A helyes étlap így nézne ki:
Mai menü: sült hús XOR főzelék (természetesen nem keverendő össze a bitenkénti XOR művelettel XD)

Az agyam teljesen jól bírja, sőt túl jól is. Csak az a baj, hogy a szemem már csak résnyire van nyitva, és már azt sem látom amit épp olvasok. (Nem tudom, a kínaiak hogyan látnak ki :P)

Na, elég az agymenésből, vissza tanulni!